GCI : www.gci.miescisko.nowoczesnagmina.pl Wyszukiwane słowo:


Licznik odwiedzin
2554261
od 10 grudnia 2004




Informacje dla Przedsiębiorców i Rolników » Rolnicy

Obowiązek rejestracji lub zatwierdzenia podmiotów w tym rolników działających na rynku wytwórców żywności przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Wągrowcu uprzejmie informuje, że na podstawie art. 61 do 67 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dn. 25.08.2006 r. (tekst jednolity z 2010 r.) istnieje obowiązek rejestracji lub zatwierdzenia podmiotów działających na rynku wytwórców żywności przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.

Podmioty działające na rynku spożywczym w tym rolnicy (poza producentami mięsa, pasz i komponentów paszowych) w zależności od charakteru działalności zobowiązani są do złożenia wniosku o:

rejestrację działalności w przypadku prowadzenia sprzedaży bezpośredniej albo produkcji pierwotnej nieprzetworzonych płodów rolnych lub

zatwierdzenie działalności w przypadku prowadzenia przerobu żywności  takiego jak np.: obieranie, kiszenie, suszenie itp. w Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Wągrowcu ul. Gnieźnieńska 49.

Wzór druku jest do pobrania ze strony internetowej www.psse-wagrowiec.pl w zakładce wnioski i formularze.

 

Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy w siedzibie Stacji lub pod nr telefonu 672685680 od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 do 15.00



Lista załączonych plików      
Regulacje prawne (286.5kB) pobierz pokaż
WNIOSEK o wpis zakładu do rejestru zakładów podlegających urzedowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej (36.8kB) pobierz pokaż